Fontana Bunarić

13,900RSD Sa PDV-om

Fontana Bunarić

dekorativni element za terase i dvorišta izrađen od smrekovog drveta.

Uz kombinaciju sa česmom ambijent je višestruko bogatiji i dobija na vrednosti celokupnog objekta.

Opis

Fontana Bunarić

je dekorativni detalj za dvorišta izrađen od sušene smrekovine, zaštićene lazurnim premazom koji je obogaćen pčelinjim voskom otpornim na UV zrake.  Detalj koji krasi mesta za odmor i relaksaciju, terase, bašte restorana i kafića, lođe, balkone, verande, veća predvorja, vikendice, bašte, javne površine.

Fontana Bunarić

se izrađuje od pažljivo biranih komada sušenih smrekovih daski u vidu lamperije, daski colarica. Svoju lakoću duguje praktičnoj lakoj konstrukciji sačinjenoj od smrekovih štafnica koje su obložene lamperijom. Korito sa vodom je vešto skriveno u samoj konstrukciji čime se postiže efekat dubine bunara naročito ako se sami obodi od smrekovih colarica ukrasi nekom ukrasnom perenom ili čuvarkućom. Santrač sa pocinkovanom koficom i lancem čini ovu fontanu autentičnom upravo iz razloga što iz kofice ističe voda. U samom koritu je instalirana vodena pumpa sa mogućnošću podešavanja količine protoka vode.

Krov je iskovan drvenom šindrom i takođe premazan lazurom s voskom u više slojeva kako bi se omogućila dugotrajnost. Pod krovom je instalirano svetlo kako bi ugođaj bio potpun u večernjim satima.

Fontana Bunarić se izrađuje u već proverenim kombinacijama boja iz palete lazurnih premaza (bezbojna, bor, orah, tik, mahagoni, palisander, hrast…. Može se dobiti i kao osnovna bez ikakvog tretmana drveta pa se naknadno može farbati radi uklapanja u tonove ambijenta. Boje na fontani prikladne su i kombinaciji boja kako Betonskih česmi tako i Betonskih roštilja, klupa stolova te uvek postoji mogućnost izrade kompletnog dvorišnog mobilijara u jednoj varijanti…

Dimenzije: d:60cm š:60cm v:170cm

Kapacitet vode:12 litra

Tehnički detalji

Fontana Bunarić se može postaviti kako na betonsku tako i na zemljanu površinu. Kroz fontanu je već instalirano crevo za cirkulaciju vode od korita do izvorišta u pocinkovanoj kofici. Uz fontanu u kompletu dolazi i vodena pumpa sa regulatorom protoka vode.

Materijali: drvena lamperija, letva, štafna, iver vijci, aluminijum, rostfraj, plastika

Za kvalitetan, dugotrajan rad važno je da voda u fontani bude čista. Pumpu s vremena na vreme treba isprati pod mlazom vode kako bi se omogućio konstantan protokk vode i kako ne bi došlo do kvara usled zagušenja.

Dodatne informacije

Težina 30 kg
Dimenzije 60 × 60 × 160 cm