Betonska cesma Mala Rust

10,000RSD

Betonska cesma Mala Rust

je dekorativni detalj za dvorista sa manje prostora. Uklopiva uz svaku fasadu i svaki detalj. Laka za ugradnju. Do 120kg težine, Transportuje se bilo kojim automobilom.

Opis

Betonska cesma Mala Rust

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine. Na većini javnih zelenih površina ukoliko postoji bilo kakva česma ovaj model preovlađuje. Tako mala i jednostavna a opet široko zastupljena.

Betonska cesma Mala Rust se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost. Kroz  Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Uklapa se uz svaku žardinjeru, klupu, roštilj, ogradu.

Betonska cesma Mala Rust

se izrađuje u standardnoj boji, mada se može dobiti i kao osnovna siva (cementna, bez farbanja).

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 70x60cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 90x80cm i 10cm debljine. U ploči bi odmah trebalo ostaviti otvor u vidu rupe prečnika 30cm za dovod i odvod iz razloga što je lavabo ujedno postolje i naleže celom površinom na tlo.

 

Česma se sastoji iz tri dela

  • postolje (lavabo) 66x53cm, dubina 10cm sa vertikalnim slivnikom promera fi 50
  • stub 20x20cm visine 74cm
  • poklopac 30x30cm

Fiksiranje se vrši  građevinskim lepkovima ili cementnim malterom. Stub se zatim montira u ležište na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i montira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 110cm. Otvor za slavinu je na visini 74cm od tla.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Betonska cesma Mala Rust“