Betonska cesma Stanglica

10,500RSD

Betonska cesma Stanglica

je dekorativni dvorišni element

Opis

Betonska cesma Stanglica

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine.

Betonska cesma Stanglica

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost.  Česma je u celosti od betona te je dugotrajnost zagarantovana,

Betonska cesma  stanglica  se izrađuje specijalnim tehnikama nanošenja, preslojavanja i sušenja boje.

Tehnikom šatiranja se izrađuju i ostali dvorišni inventar poput modela česama Velika štanglica i Mala crvena isto važi i za žardinjere, klupe…

 Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 70x70cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 90x90cm i 10cm debljine. U ploči bi odmah trebalo ostaviti otvor u vidu rupe prečnika 30cm za dovod i odvod iz razloga što je lavabo ujedno postolje i naleže celom površinom na tlo. Česmu nikako ne prati abrazivnim ili hemijskim sredstvima koja u sebi sadrže razređivače, alkohole ili sonu kiselinu.

Česma se sastoji iz tri dela

  • postolje (lavabo) 62x65cm, dubina 15cm sa vertikalnim slivnikom promera fi 50
  • stub 25x25cm visine 78cm
  • poklopac 30x30cm

Fiksiranje se vrši  građevinskim lepkovima ili cementnim malterom. Stub se zatim montira u ležište na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i montira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 115cm. Otvor za slavinu je na visini 90cm od tla.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Betonska cesma Stanglica“