Betonska cesma Oblutak

17,000RSD

Betonska cesma Oblutak 

je dekorativni dvorišni element  uklopiv u svaki ambijent.

Opis

Betonska cesma Oblutak

je dekorativni dvorišni element, u celosti izrađen od betona obogaćenog najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište porodične kuće, vikendice, zavičajne kuće, bašte restorana, javne površine i sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar…. Gde god se nalazila, ostavlja jak utisak.

Višestruko podiže vrednost objekta uz koji se nalazi. 

Betonska cesma Oblutak

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost i otpornost na negativne vremenske uticaje. Kroz većinu česama u zavisnosti od modela je pripremljena vodovodna instalacija prema standardima, kao i odvod. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Završni premaz za ovaj model standardno  je u kombinaciji sive i bele boje. Opciono može biti u kombinacijama boja iz naših dezena.

Uz betonsku česmu oblutak se mogu uklopiti i žardinjere , fontane ili ako ima prostora – parkovska klupa

 

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 100x90cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 120x110cm i barem 10cm debljine, s obzirom da se radi o masivnom modelu. Težine je oko 250kg. Visina česme od poda do krajnje tačke je 126cm. Visina rupe za slavinu je na 94cm +-2cm u zavisnosti od debljine lepka prilikom ugradnje.

 Česma na oba elementa stuba ima otvor za slavinu

Radi najkvalitetnije ugradnje, održavanja i zaštite instalacije i česme je najbolje da se ispod betonske ploče napravi mini šahta dovoljno velika da se u njoj nađe ventil i priključak za odvod.

Delovi

Betonska česma Oblutak se sastoji iz devet zasebnih delova. 

  • bočna podna ploča 67 x 23cm x 6cm debljine – 2 komada
  • čeona podna ploča  50 x 23cm x 6cm debljine
  • korito 70 x 50cm x 45cm visine sa rupom za okrugli slivnik fi50 (slivnik dolazi uz česmu)
  • postolje stuba 45 x 25cm x 6 cm debljine sa otvorom za vodovodnu instalaciju
  • element stuba 40 x 15cm x 48cm visine – 2 komada (na oba elementa postoji otvor za slavinu)
  • polica u obliku slova 75 x 25cm sa korisnom površinom za odlaganje 23 x 45cm
  • poklopac 52 x 23cm na koji se takođe mogu odlagati čaše, šolje, sapun…

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se rade ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 220-270 kg
Dimenzije 90 × 100 × 126 cm

Možda će vam se svideti …