Betonska cesma Imitacija kamena

15,000RSD

Betonska cesma imitacija kamena 

je dekorativni dvorišni element. Spada u luks modele. Kao što joj i samo ime govori, imitacija kamena je nastala iz kalupa koji je rađen na osnovu kamenom obložene česme. Što joj daje još veću autentičnost. Farba se kombinacijom boja prirodnog struganičkog kamena, posebnim tehnikama preslojavanja boja .

Opis

Betonska cesma Imitacija kamena je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od kvalitetne smeše betona i adekvatnih aditiva. Završno premazan bojom za beton u više slojeva i lakom u zavisnosti od modela. Detalj koji krasi eksterijer porodičnih kuća, bašti, restorana, manjih gradskih dvorišta, parkova kao i sličnih javnih površina a sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar.

*ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem naše betonske česme u dvorište ćete višestruko podići prodajnu vrednost naspram uloga. Potencijalni kupac će bez sumnje steći utisak da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Sastav i karakteristike

Betonska cesma Imitacija kamena

se izrađuje od profi cementa marke 42.5N i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak elastifikatora, fiberglas vlakana i armature u zavisnosti od modela ili segmenta modela gde se zahteva dodatno ojačanje.  Sve u cilju garantovane dugotrajnosti i izdržljivosti na vremenske uticaje i mehanički pritisak .

 Česma ne sadrži lake agregate u vidu gipsa, gas-betona, perlita i sl. U zavisnosti od modela, svaki segment nakon ulivanja u kalup a pre sušenja prolazi kroz proces vibracije gde se vazduh eliminiše i ostaje gusta homogena smeša. Tim procesom se eliminišu moguće slabe tačke i dobija na težini i kvalitetu segmenta.

Ovaj model česme se izrađuje u nekoliko kombinacija boja i tehnika uz koje u ponudi postoje adekvatne žardinjere, saksije, klupa ili roštilj.

 

Betonska zardinjera za cvece Ratan Sahara 40x40Betonska zardinjera za cvece Linea 28x28x54Betonska zardinjera za cvece Lala Sahara60x26x26Betonska zardinjera za cvece Stanglica Sahara 80x40x35

Delovi

  • postolje trapeznog oblika  v:19cm d:63 x š:43cm – š:23cm u čeonom delu
  • ležištem stuba sa lavaboom 39 x 75 cm, od čega je ležište 39 x 37cm a lavabo  š:63 x d:37cm. Ležište je visine 26cm i  ima falc u koji naleže stub
  • stub stepenasti 33 x 33cm, odnosno 40 x 40cm u gornjem delu, visine je 60cm
  • poklopac 47x47cm debljine 6cm

Priprema i ugradnja

Prvo se na mesto montaže obezbedi priključak vode ½ ili ¾ i kanalizacije Ø50 na maksimalnoj razdaljini 30cm.

Česma se postavlja na prethodno izlivenu betonsku ploču debljine do 10cm i dimenzija koje su za 10% veće od dimenzija naleganja postolja na tlo. U ploči ostaviti otvor – mini šahtu (prikaz na slici) koja će ujedno biti mesto za priključak na kanalizaciju i vodovod (preporučeno je da se postavi ventil sa ispusnom slavinom).

Česmu postaviti delimično preko otvora (mini šahte) tako da sa zadnje strane ostane otvor za ruku. Taj otvor se po završetku radova zatvoriti betonskom pločom Garden Step 42×42.Prikaz pravilnog postavljanja cesme u dvoriste Imitacija kamena Sahara

Kako bi visina česme bila odgovarajuća, betonska ploča treba da je u ravni tla, izuzev ako ne postoji potreba za većom visinom.

Za dovod i ispusni ventil koristiti PVC fluidtherm. Za spajanje elemenata se upotrebljava građevinski lepak Ceresit CM16 ili Keramol Flex. Prilikom montaže, preporučeno je koristiti libelu i nivelisati svaki segment.

Plastični okrugli slivnik promera fi 50 dolazi u kompletu sa česmom, može biti zasebno ili uliven u korito. Slavina ne dolazi uz česme.

Po završetku montaže česmu i pre sušenja lepka OBAVEZNO odstraniti fleke od lepka.

Ukupna visina česme je 110cm, dok je visina otvora za slavinu 92cm od poda ±2cm

 

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se nijansiranje radi ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Odstupanja u dimenzijama mogu biti i više milimetara ali ne utiču na izgled i geometriju česme. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 220-250 kg
Dimenzije 75 × 63 × 110 cm

Možda će vam se svideti …