Betonska cesma Pefkohori

14,000RSD

Betonska cesma  Pefkohori

za svako dvoriste, park, vikendicu. Uz fontanu, bazen, letnjikovac. Za  kapetane, mornare, moreplovce. Mediteranska. Ime dobila po čuvenom molu u najpopularnijem letovalištu Grčke, Pefkohoriju.

Opis

Betonska cesma Pefkohori je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od kvalitetne smeše betona i adekvatnih aditiva. Završno premazan bojom za beton u više slojeva i lakom u zavisnosti od modela. Detalj koji krasi eksterijer porodičnih kuća, bašti, restorana, manjih gradskih dvorišta, parkova kao i sličnih javnih površina a sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar.

*ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem ovog netipičnog modela ukrasne betonske česme u dvorište ćete višestruko podići prodajnu vrednost naspram uloga. Potencijalni kupac će bez sumnje steći utisak da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Sastav i karakteristike

Česma se izrađuje od profi cementa marke 42.5N i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak elastifikatora, fiberglas vlakana i armature u zavisnosti od modela ili segmenta modela gde se zahteva dodatno ojačanje.  Sve u cilju garantovane dugotrajnosti i izdržljivosti na vremenske uticaje i mehanički pritisak .

 Česma ne sadrži lake agregate u vidu gipsa, gas-betona, perlita i sl. U zavisnosti od modela, svaki segment nakon ulivanja u kalup a pre sušenja prolazi kroz proces vibracije gde se vazduh eliminiše i ostaje gusta homogena smeša. Tim procesom se eliminišu moguće slabe tačke i dobija na težini i kvalitetu segmenta.

Ovaj model česme se izrađuje u nekoliko kombinacija boja i tehnika uz koje u ponudi postoje adekvatne žardinjere, saksije, klupa ili roštilj.

Betonska klupa Betonska cesma PefkohoriBetonska zardinjera Linea LedBetonska fontana Decak sa ribom Led

Delovi

  • lučno postolje lavaboa sa otvorom ∅17 visine 7cm, širine 26cm, dužine 30cm u radijusu,  
  • postolje stuba sa otvorom ∅17 visine 38cm, širine 55cm, debljine 16cm i 27cm u krajnjoj tački na luku
  • lavabo visine 27cm, širina dela uz postolje 55cm/65 u najširoj tački, dužine 50cm, dubine 25cm
  • stub sa otvorom za slavinu visine 65cm, prečnika ø22 i ø30 na bordurama na vrhu i podnožju
  • poklopac stuba debljine 6cm ø30

Betonska cesma Pefkohori

Priprema i ugradnja

Prvo se na mesto montaže obezbedi priključak vode ½ ili ¾ i kanalizacije Ø50 na maksimalnoj razdaljini 30cm.

Česma se postavlja na prethodno izlivenu betonsku ploču debljine do 10cm i dimenzija koje su za 10% veće od dimenzija naleganja postolja na tlo. U ploči ostaviti otvor – mini šahtu (prikaz na slici) koja će ujedno biti mesto za priključak na kanalizaciju i vodovod (preporučeno je da se postavi ventil sa ispusnom slavinom).

Prikaz pravilne ugradnje betonske cesme Pefkohori

Česmu postaviti delimično preko otvora (mini šahte) tako da sa zadnje strane ostane otvor za ruku. Taj otvor se po završetku radova zatvoriti betonskom pločom Garden Step 42×42.

Kako bi visina česme bila odgovarajuća, betonska ploča treba da je u ravni tla, izuzev ako ne postoji potreba za većom visinom.

Za dovod i ispusni ventil koristiti PVC fluidtherm. Za spajanje elemenata se upotrebljava  građevinski lepak Ceresit CM16 ili Keramol Flex. Prilikom montaže, preporučeno je koristiti libelu i nivelisati svaki segment.

Plastični okrugli slivnik promera fi 50 dolazi u kompletu sa česmom, može biti zasebno ili uliven u korito. Slavina ne dolazi uz česme.

Po završetku montaže česmu i pre sušenja lepka OBAVEZNO odstraniti fleke od lepka.

Ukupna visina česme je 105cm, dok je visina otvora za slavinu 95cm od poda ±2cm

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se nijansiranje radi ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Odstupanja u dimenzijama mogu biti i više milimetara ali ne utiču na izgled i geometriju česme. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 100-120 kg
Dimenzije 92 × 65 × 105 cm

Možda će vam se svideti …