Betonska cesma Roma Rust

16,000RSD

Betonska cesma Roma Rust

je dekorativni dvorišni element rustičnog izgleda koji se uklapa u gotovo svaki ambijent, bilo da se radi o tradicionalnom etno uređenom dvorištu ili lux rezidenciji sa modernim detaljima, ova česma je jednostavno priča za sebe. Svojim ne tako oštrim ivicama i pravougaonog oblika sa izraženim obrisima stare opeke i vremešnim fugnama odaje utisak kao da se tu nalazi mnogo ranije nego sam objekat uz koji se postavlja. Savršeno se uklapa uz Roštilj Rust.

Opis

Betonska cesma Roma Rust

je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine.

Betonska cesma Roma Rust

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost. Kroz većinu česama u zavisnosti od modela je pripremljena vodovodna instalacija prema standardima, kao i odvod. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Betonska cesma Roma Rust se izrađuje u standardnoj boji, mada se može dobiti i kao osnovna siva (cementna, bez farbanja).

Betonska cesma Roma Led se izrađuje u više boja i može se uklopiti sa žardinjerama

Led

Sahara
Rust

 

 

 

 

 

 

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 70x60cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 70x50cm i 8-10cm debljine. Zbog opšteg vizuelnog efekta najbolje je da betonska ploča bude u ravni sa terenom(travnjakom).

Ukupna visina česme je 108cm, dok je visina otvora za slavinu 85 cm od poda.

Česma se sastoji iz 4 dela i PVC slivnika promera fi 50

    • korito 40x54cm visine 33cm (unutrašnjost 28x40cm, debljina zidova 8cm, dubina korita 26cm)
    •  stub donji 25x30cm visine 47cm (falc naleže na korito)
    •  stub gornji sa otvorom 30x30cm visine 54cm
    • poklopac  39x39cm debljine 7cm

Težina je oko 150kg što omogućava transport u bilo kom putničkom vozilu.

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši fleksibilnim građevinskim lepkovima otpornim na niske temperature ili cementnim malterom, ređe montažnim kitovima i silikonima. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. Unutrašnjost  je dovoljna da se neometano može vršiti spajanje dovodnih cevi ali je najbolje da sam majstor proceni na licu mesta. . Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 109cm dok je slavina na visini 85cm od tla. Poklopac je dovoljne težine da se i ne mora lepiti.

Dodatne informacije

Dimenzije 65 × 54 × 108 cm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Betonska cesma Roma Rust“

Možda će vam se svideti …