Akcija!

Betonska cesma Roma Led

12,500RSD Sa PDV-om

Betonska cesma Roma Led

model ukrasne betonske česme iz 2021. godine. Inspirisani Rimskom arhitekturom, vođeni idejama, sugestijama i potrebama naših kupaca, ponudili smo vam jedan sveden, koristan i pre svega jednostavan model  “Roma”.  Svojim ravnim ivicama i naglašenom teksturom gotskog veza zidane cigle podseća na česme koje su se zidale po završetku gradnje kuće od preostalog materijala. Da li je u pitanju crvena ili bela fasadna cigla, rad je bio identičan.

Opis

Betonska cesma Roma Led

je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od kvalitetne smeše betona i adekvatnih aditiva. Završno premazan bojom za beton u više slojeva i lakom u zavisnosti od modela. Detalj koji krasi eksterijer porodičnih kuća, bašti, restorana, manjih gradskih dvorišta, parkova kao i sličnih javnih površina a sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar.

*ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem ovako dizajniranog, svedenog i pre svega jako modernog detalja u dvorište ćete višestruko podići prodajnu vrednost naspram uloga. Potencijalni kupac će bez sumnje steći utisak da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Betonska cesma Roma Led

Sastav i karakteristike

Česma se izrađuje od profi cementa marke 42.5N i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak elastifikatora, fiberglas vlakana i armature u zavisnosti od modela ili segmenta modela gde se zahteva dodatno ojačanje.  Sve u cilju garantovane dugotrajnosti i izdržljivosti na vremenske uticaje i mehanički pritisak .

 Česma ne sadrži lake agregate u vidu gipsa, gas-betona, perlita i sl. U zavisnosti od modela, svaki segment nakon ulivanja u kalup a pre sušenja prolazi kroz proces vibracije gde se vazduh eliminiše i ostaje gusta homogena smeša. Tim procesom se eliminišu moguće slabe tačke i dobija na težini i kvalitetu segmenta.

Ovaj model česme se izrađuje u nekoliko kombinacija boja i tehnika uz koje u ponudi postoje adekvatne žardinjere, saksije, klupa ili roštilj.

 

Betonska klupa Led 200x85x60Betonska zardinjera Lala LedBetonska zardinjera Cokula Led

Delovi

  • korito 40x54cm visine 33cm (unutrašnjost 28x40cm, debljina zidova 8cm, dubina korita 26cm)
  •  stub donji 25x30cm visine 47cm (falc naleže na korito)
  •  stub gornji sa otvorom 30x30cm visine 54cm
  • poklopac  39x39cm debljine 7cm

Priprema i ugradnja

Prvo se na mesto montaže obezbedi priključak vode ½ ili ¾ i kanalizacije Ø50 na maksimalnoj razdaljini 30cm.

Česma se postavlja na prethodno izlivenu betonsku ploču debljine do 10cm i dimenzija koje su za 10% veće od dimenzija naleganja postolja na tlo. U ploči ostaviti otvor – mini šahtu (prikaz na slici) koja će ujedno biti mesto za priključak na kanalizaciju i vodovod (preporučeno je da se postavi ventil sa ispusnom slavinom). Prikaz pravilne ugradnje cesme

Česmu postaviti delimično preko otvora (mini šahte) tako da sa zadnje strane ostane otvor za ruku. Taj otvor se po završetku radova zatvoriti betonskom pločom Garden Step 42×42.

Kako bi visina česme bila odgovarajuća, betonska ploča treba da je u ravni tla, izuzev ako ne postoji potreba za većom visinom.

Za dovod i ispusni ventil koristiti PVC fluidtherm. Za spajanje elemenata se upotrebljava  građevinski lepak Ceresit CM16 ili Keramol Flex. Prilikom montaže, preporučeno je koristiti libelu i nivelisati svaki segment.

Plastični okrugli slivnik promera fi 50 dolazi u kompletu sa česmom, može biti zasebno ili uliven u korito. Slavina ne dolazi uz česme.

Po završetku montaže česmu i pre sušenja lepka OBAVEZNO odstraniti fleke od lepka.

Ukupna visina česme je 108cm, dok je visina otvora za slavinu 85 cm od poda.

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se nijansiranje radi ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Odstupanja u dimenzijama mogu biti i više milimetara ali ne utiču na izgled i geometriju česme. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 150-180 kg
Dimenzije 55 × 65 × 108 cm

Možda će vam se svideti …