Betonska cesma Burence Rust

17,000RSD Sa PDV-om

Betonska cesma Burence Rust

je dekorativni dvorišni element etno izgleda uklopivo u svaki ambijent. Unikatna izrada.

Opis

Betonska cesma Burence Rust je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od kvalitetne smeše betona i adekvatnih aditiva. Detalj koji krasi eksterijer porodičnih kuća, bašti, restorana, manjih gradskih dvorišta, parkova kao i sličnih javnih površina a sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar. Posebnom tehnikom izrade kroz celi tok proizvodnje, počevši od selekcije krupnoće agregata pa do samog patiniranja dobija se jedinstveni rustični izgled, odnosno starosni efekat, te asocira na nekadašnja vremena i tadasnji nacin gradnje, oblikovanja i ukrasavanja dvorisnih detalja, odnosno svega tada raspoloživog.

 

*ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem ovog malog sklopa sa burencetom i čabrom u dvorište ćete višestruko podići prodajnu vrednost naspram uloga. Potencijalni kupac će bez sumnje steći utisak da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Sastav i karakteristike

Betonska cesma Burence Rust

se izrađuje od profi cementa marke 42.5N i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak elastifikatora, pigmenata, fiberglas vlakana i armature u zavisnosti od modela ili segmenta modela gde se zahteva dodatno ojačanje.  Sve u cilju garantovane dugotrajnosti i izdržljivosti na vremenske uticaje i mehanički pritisak . Nakon kraćeg sazrevanja betona prelazi se na patiniranje, zatim se nanosi završni sloj laka za kamen kako bi se stabilizovala tekstura.

VAŽNO!

– PATINIRANA (RUST) ČESMA NIJE ISTO KAO BRAON CRNI MODELI.

– PATINIRANJE NIJE PREMAZIVANJE BETONA SANDOLINOM

Česma ne sadrži lake agregate u vidu gipsa, gas-betona, perlita i sl. U zavisnosti od modela, svaki segment nakon ulivanja u kalup a pre sušenja prolazi kroz proces vibracije gde se vazduh eliminiše i ostaje gusta homogena smeša. Tim procesom se eliminišu moguće slabe tačke i dobija na težini i kvalitetu segmenta.

Preporučeni proizvodi uz ovaj model česme

Betonska zardinjera Rust Panjic Betonska zardinjera Rust Linea Betonska klupa Rust Betonski rostilj Rust

 

Delovi

  • burence – dužine 25cm prečnika 20ak cm sa izvedenim umetkom od 1/2″ za slavinu i dovodnom cevi od 50cm
  • nosači (ležišta) za burence – 2 komada
  • bočni poklopci – 2 komada koja pokrivaju cev (ujedno mesto gde je moguće spojiti instalaciju)
  • gornja ploča sa manjom rupom – 30x30cm debljine 5cm
  • kocka sa bordurom – 2 komada 25×25 visine 30cm
  • srednja ploča sa velikom rupom – 1 komad 30x30cm
  • donja ploča sa velikom rupom 1 komad 30x 50cm na kojoj stoji kocka i na koju naleže bačva
  • bačva sa imitacijom rukohvata (ne dizati bačvu  za rukohvate) 
  • papučice – 2 komada na koje naleže bačva

Priprema i ugradnja

Prvo se na mesto montaže obezbedi priključak vode ½ ili ¾ i kanalizacije Ø50 na maksimalnoj razdaljini 30cm.

Česma se postavlja na prethodno izlivenu betonsku ploču debljine do 10cm i dimenzija koje su za 10% veće od dimenzija naleganja postolja na tlo. U ploči ostaviti otvor – mini šahtu (prikaz na slici) koja će ujedno biti mesto za priključak na kanalizaciju i vodovod (preporučeno je da se postavi ventil sa ispusnom slavinom).Prikaz pravilne ugradnje Betonska cesma Burence Rust

Česmu postaviti delimično preko otvora (mini šahte) tako da sa zadnje strane ostane otvor za ruku. Taj otvor se po završetku radova zatvoriti betonskom pločom Garden Step 42×42.

Kako bi visina česme bila odgovarajuća, betonska ploča treba da je u ravni tla, izuzev ako ne postoji potreba za većom visinom.

Za dovod i ispusni ventil koristiti PVC fluidtherm. Za spajanje elemenata se upotrebljava  građevinski lepak Ceresit CM16 ili Keramol Flex. Prilikom montaže, preporučeno je koristiti libelu i nivelisati svaki segment.

Za odvod iz korita je predviđen sifon za lavabo. Slavina ne dolazi uz česme.

Po završetku montaže česmu i pre sušenja lepka OBAVEZNO odstraniti fleke od lepka.

***Patinirani modeli su jako osetljivi na akrilne maltere, disperzije i farbe te se nikako ne preporučuje ispiranje alata u njima nakon molerskih radova.

Ukupna visina česme je 125cm, dok je visina otvora za slavinu 102cm od poda ±2cm

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se nijansiranje radi ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Odstupanja u dimenzijama mogu biti i više milimetara ali ne utiču na izgled i geometriju česme. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Betonska cesma Burence Rust“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …