Betonska cesma Lozica

8,500RSD

Betonska cesma Lozica

za ljubitelje minimizma. Kao maketa, “sobna” ili “džepna” česma. Za svako manje dvorište, ćošak u letnjikovcu, baštu restorana, zid etno domaćinstva. Svojim izgledom kao od vinske bačve tri daske spojene nitovanim metalnim prstenom oko kojih se uplela lozica asocira na vinske podrume naših predaka. Dva “ramena” na koja se može i peškir prebaciti. Tako malo a korisno. Česma Lozica.

Opis

Betonska cesma Lozica

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima poslednje generacije.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, letnje bašte restorana , javne površine. Svojim skromnim dimenzijama obezbeđuje mesto u čak najskučenijim prostorima. Svojim izgledom podseća na eksponat etnografskog muzeja pa se definitivno može uklopiti u bilo koji ambijent.

Betonska cesma Lozica

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost i otpornost na ekstremno niske temperature. Kroz zid česme je  pripremljena vodovodna instalacija prema standardima 1/2″(pola cola) koja iz dna česme ima izlaz dovoljan za priklučenje na kućnu mrežu,  kao i rupa za fi50 odvod na koju se povezuje sifon za lavabo. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate koji bi oslabili njenu strukturu  kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Česma Ciglica se izrađuje u standardnoj kombinaciji boja, mada se može dobiti i kao osnovna siva (cementna, bez farbanja) ali u tom slučaju drastično gubi svoju autentičnost.

Održavanje: periodično sunđerom i vodom sa blažim rastvorom tečnog sapuna. Abrazivna i agresivna hemijska sredstva  nisu preporučljiva. U slučaju pojave *kamenca, površinu dobro isušiti i preći slojem bezbojnog laka za kamen. Pred zimsku sezonu obavezno ispustiti vodu iz cevne instalacije kako ne bi došlo do pucanja i propadanja slavine. **Slivnik obavezno očistiti od prljavštine kako bi se omogućilo nesmetano oticanje vode, u suprotnom bi se nakupljena voda u koritu zaledila i izazvala pucanje samog korita.

*u zavisnosti od kvaliteta vode moguća je izraženija pojava naslaga kamenca

**na mestima izražene vegetacije lako dolazi do zagušenja lišćem, iglicama četinara kao i do pojave algi

Česma je u jednom komadu i težine oko 40kg.

Dimenzije:

  • visina 79 cm
  • širina 37 cm (korito) 28 cm (stub)
  • dubina (od korita do zida) 27 cm
  • visina od poda do izlaza za slavinu 72 cm

Česma staje u prtljažni prostor bilo kog automobila.

Dodatne informacije

Težina 40 kg
Dimenzije 27 × 37 × 79 cm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Betonska cesma Lozica“