Betonska cesma Kraljica bela prskana

11,000RSD

Betonska cesma Kraljica

Zbog svog autentičnog izgleda koji podseća na najkorisniju šahovsku figuru tako je i dobila ime, kraljica. Karakterišu je lako održavanje zbog dostupnosti svih delova. Ne zauzima puno prostora. Izrađuje se u standardnoj teraco efekat boji, bela prskANA.

Opis

Betonska cesma Kraljica bela prskana

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima. Posebno dolazi do izrazaja uz povrsine stampanog betona.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine.

Ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem naše betonske česme u dvorište ćete podići vrednost i cenu višestruko naspram uloga i potencijalnom kupcu ukazati da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Betonska cesma Kraljica bela prskana

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost.  Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Ukupna visina česme je 140cm, dok je visina otvora za slavinu 98cm +-2cm od poda.

Delovi

Česma se sastoji iz 4 dela + vertikalni slivnik fi 50

  • postolje trapezno jajastog eliptičnog oblika u osnovi oko 45cm visine 20cm gde je prečnik oko 30cm
  • lavabo  koji naleže na postolje prečnika u osnovi 30cm dok je na vrhu 46cm (na pojedinim modelima donji deo slivnika bude uliven)
  • stub visine 112cm prečnika 24cm odnosno 27cm u najširem delu
  • poklopac visine 28cm prečnika 30cm

Težina je oko 120kg što omogućava transport u bilo kom putničkom vozilu.

Betonsku ploču ne izlivati dok česma nije fizički tu, kako bi  dovodna i odvodna cev bile na prihvatljivom razmaku

Česma se montira na  armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija širina:50 x dužina:80cm i debljine oko 10cm.  (preporučuje se ukopavanje kako bi česma bila u nivou terena).  Ispod betonske ploče je predviđeno ostaviti manju šahtu sa ispusnim ventilom. Dovoljno veliku da se u njoj može izvršiti spajanje nadzemnog dela instalacije metodom zavarivanja. Između lavaboa i stuba je normalno da postoji dilatacija između 1 i 2,5 cm. Ona  se po želji može svesti na minimum ako se promeni nagib postolja ka stubu prilikom lepljenja.

 

U zavisnosti od modela slavine koji se montira na betonsku česmu , iz estetskih razloga je preporučljivo  da ulaz slavine u betonsku česmu bude zamaskiran rozetom i da spojnica (muf) koji je uglavnom zelene ili bele boje bude unutar česme. Dilatacije između elemenata su prihvatljiva stvar jer se radi o betonskim česmama koje su predviđene za spoljašnji prostor i gde može doći do raspršivanja vode mimo korita.

 

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se rade ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.