Betonska cesma laka Bela prskana

9,000RSD

Betonska cesma Bela prskana

Jednostavno, česma za dvorište. Za ljude koji žele da imaju česmu umesto metalne cevi u dvorištu. Bez puno nauke i mudrovanja, ukrašavanja i kićenja. Bazični model česme.

 Laka Bela prskana je  redizajnirani model klasične česme od pre 20 godina. Olakšan za uz zadržavanje kvaliteta i omogućavanje lakše ugradnje. Radi se u svim dosadašnjim kombinacijama boja. Sada iz više elemenata praktičnija za transport i lakšu ugradnju.

Opis

Betonska cesma Bela prskana

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa odabranim aditivima.  Detalj koji ukrašava dvorišta vikendica, porodičnih kuća, manjih gradskih dvorišta, ali i služi u baštama, plastenicima, seoskim domaćinstvima. Zbog svoje kompaktnosti i lake montaže spada u najpopularnije modele i omiljene među majstorima koji obavljaju montažu.

Betonska cesma Bela prskana

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost.  Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Betonska cesma bela se izrađuje u standardnoj boji i može se uklopiti sa žardinjerom iz serije Ružica u beloj boji

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 50x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 70x50cm i 8-10cm debljine.

Česma se sastoji iz 4 dela

    • postolje 45x30cm
    • lavabo 60x60cm
    • dvodelni stub 32x20cm visine 53cm
  • poklopac sa falcem 32x40cm debljine 6cm

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm.  Unutrašnjost  zadnjeg dela lavaboa je dovoljna da se neometano može vršiti spajanje dovodnih cevi ali je najbolje da sam majstor proceni na licu mesta. Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  .

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se rade ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 100-120 kg