Betonska cesma Elegant Dolomite

12,000RSD

Betonska cesma Elegant Bronze

je dekorativni dvorišni element modernog dizajna. Obogaćuje ambijent i dodatno podiže vrednost objekta. U kombinaciji sa žardinjerama, roštiljem i klupom daje izvanredan kutak za odmor i relaksaciju.

*ovaj model betonske česme se ne izrađuje u serijskoj proizvodnji, mogućnost izrade je do 10 radnih dana. sve info na 062398647

Opis

*na snimku je model Elegant u dezenu SAHARA

Betonska cesma Elegant Dolomite

je model iz 2020 godine, dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine.

Betonska cesma Elegant Dolomite

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost. Kroz većinu česama u zavisnosti od modela je pripremljena vodovodna instalacija prema standardima, kao i odvod. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl.

Betonska cesma Elegant Bronze se izrađuje u standardnoj boji, mada se može dobiti i kao osnovna siva (cementna, bez farbanja).

U dezenu Bronze postoje Žardinjere Ružica, Lala i Ciglica koje daju sasvim nov izgled kompletnom ambijentu

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 80x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 100x60cm i 10cm debljine.

Česma se sastoji iz 5 delova

    • postolje 60x40cm
    • lavabo 40x60cm, zadnji deo 35x35cm ukupno 80x60cm
    • stub 35x35cm visine 30cm
    • stub 35x35cm visine 30cm sa rupom sa prednje strane i dodatnom rupom sa ZADNJE STRANE za drugi priključak
  • poklopac 41x30cm sa falcom

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši  građevinskim lepkovima  cementnim malterom. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. Unutrašnjost  zadnjeg dela lavaboa je dovoljna da se neometano može vršiti spajanje dovodnih cevi ali je najbolje da sam majstor proceni na licu mesta. Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 111cm dok je slavina na visini 94cm od tla.