Betonska cesma Zavičaj

14,000RSD

Betonska cesma Zavičaj

je dekorativni dvorišni element etno izgleda uklopiv u skoro svaki ambijent. Savršeno se uklapa uz tradicionalni seoski ambijent poput kačara, košara, starih kamenih bunara sa drvenim santračem ili pak đermom. Unikatna izrada. Zavičaj.

Opis

Betonska cesma Zavičaj

Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine. Posebnom tehnikom izrade kroz celi tok proizvodnje, počevši od selekcije krupnoće agregata pa do samog patiniranja dobija se jedinstveni rustični izgled, odnosno starosni efekat, te asocira na nekadašnja vremena i tadasnji nacin gradnje, oblikovanja i ukrasavanja dvorisnih detalja, odnosno svega tada raspoloživog.

  Zbog svoje autentičnosti , zahvaljujući najsitnijim detaljima, na kojem god mestu da se postavi bez obzira na okolinu, česma Zavičaj sama sebi stvara poseban ambijent i kao takva značajno podiže materijalnu vrednost celog domaćinstva.

 Ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem naše betonske česme u dvorište ćete podići vrednost i cenu višestruko naspram uloga i potencijalnom kupcu ukazati da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Preporučeni proizvod uz ovaj model česme 

 

Betonska cesma Zavičaj

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost. U modelima nepravilnog oblika se još u samom procesu pripreme smeše prevencije radi dodaju fiberglas vlakna kako bi struktura betona bila dodatno pojačana.

Unutrašnjost česme ima dovoljno prostora za instalaciju bilo da se radi o promeru 1/2 ili 3/4 cola i preporučuju se isključivo fluidtherm vodovodne cevi i ventili nekog renomiranog proizvođača. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl.  Česma Zavičaj je  zaštićena slojem laka kako bi se naglašeni tamni detalji dobijeni patiniranjem stabilizovali na podlozi. Celokupna smeša od oko 150kg betona je tonirana oksidnim prah bojama vrhunskog kvaliteta proverenih Evropskih proizvođača.

Plastični okrugli slivnik promera fi 50 dolazi u kompletu sa česmom, može biti zasebno ili uliven u korito. Slavina ne dolazi uz česme.

VAŽNA NAPOMENA!!!

Česma je tonirana u samom procesu proizvodnje i nakon sušenja patinirana – NIJE U PITANJU PREMAZIVANJE SANDOLINOM. gde nakon kraćeg perioda dolazi do ljuštenja sandolina i sivih tragova cementne podloge.

Česma se sastoji iz tri dela

  • postolje (lavabo) 62x65cm, dubina 15cm sa vertikalnim slivnikom promera fi 50
  • stub 25x25cm visine 78cm
  • poklopac 30x30cm

Fiksiranje se vrši  građevinskim lepkovima ili cementnim malterom. Stub se zatim montira u ležište na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i montira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 115cm. Otvor za slavinu je na visini 90cm od tla.

Dodatne informacije

Dimenzije 62 × 65 × 115 cm