Betonska cesma Siva prskana

10,000RSD

Betonska cesma teracco prskana siva

je dekorativni dvorišni element. Boji se u nekoliko dezena ili po zelji kupca.

Available on backorder

Opis

Betonska cesma teracco prskana siva

je dekorativni dvorišni element klasičnog dizajna. Obogaćuje ambijent i dodatno podiže vrednost objekta. U kombinaciji sa žardinjerama, roštiljem i klupom daje izvanredan kutak za odmor i relaksaciju.

Betonska cesma teracco prskana siva

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost. Kroz većinu česama u zavisnosti od modela je pripremljena vodovodna instalacija prema standardima, kao i odvod. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Česma  se izrađuje u ovoj standardnoj boji, mada se može dobiti i kao osnovna siva (cementna, bez farbanja). Zbog lakog održavanja i  zahvalne boje na kojoj se ne primećuje prašina spada u omiljenije i prodavanije modele već dugi niz godina.

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 80x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 100x60cm i 10cm debljine.

Ovaj model česme se izrađuje u još nekoliko kolornih kombinacija.

Bela prskana
Crveno crna
Led
Sahara
Patinirana

 

 

 

 

Brownie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Česma se sastoji iz 4 dela

    • postolje 60x40cm
    • lavabo 40x60cm, zadnji deo 35x35cm ukupno 80x60cm
    • stub 35x35cm visine 60cm
  • poklopac 41x41cm debljine 6cm

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši  građevinskim lepkovima  cementnim malterom. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. Unutrašnjost  zadnjeg dela lavaboa je dovoljna da se neometano može vršiti spajanje dovodnih cevi ali je najbolje da sam majstor proceni na licu mesta. Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 111cm dok je slavina na visini 94cm od tla.