Betonska cesma Drvo Rust

17,000RSD

Betonska cesma Drvo Rust

jedinstvenog  rustičnog izgleda. Ukras u svakom tipu dvorišta, detalj koji se slaže uz svaki ambijent. Česma koja na sebi može da ugosti veliki broj cveća, kako na svom poklopcu tako i na polici, čak je i podni segment oblika saksije koji na sebi ima rupu za drenažu. Korito se može dobiti i zasebno bez otvora za slivnik, kao žardinjera. Drvo Rust se održava lakom za kamen tankim premazom razređene smeše. U zavisnosti od okolne vegetacije, izloženosti suncu i vremenskim uticajima, održavanje se radi jednom godišenje ili jednom u nekoliko godina.

Opis

Betonska cesma Drvo Rust je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od kvalitetne smeše betona i adekvatnih aditiva.  Detalj koji krasi eksterijer porodičnih kuća, bašti, restorana, manjih gradskih dvorišta, parkova kao i sličnih javnih površina a sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar. Posebnom tehnikom izrade kroz celi tok proizvodnje, počevši od selekcije krupnoće agregata pa do samog patiniranja dobija se jedinstveni rustični izgled, odnosno starosni efekat, te asocira na nekadašnja vremena i tadasnji nacin gradnje, oblikovanja i ukrasavanja dvorisnih detalja, odnosno svega tada raspoloživog.

 

*ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem naše betonske česme u dvorište ćete višestruko podići prodajnu vrednost naspram uloga. Potencijalni kupac će bez sumnje steći utisak da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Preporučeni proizvodi  

Betonska zardinjera Rust poluoblica 65x29x18  Garden step Rust 65x50  Garden step Rust 80x45Betonska zardinjera Rust Panjic 42x35x34

Sastav i karakteristike

Betonska cesma Drvo Rust

se izrađuje od profi cementa marke 42.5N i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak elastifikatora, pigmenata, fiberglas vlakana i armature u zavisnosti od modela ili segmenta modela gde se zahteva dodatno ojačanje.  Sve u cilju garantovane dugotrajnosti i izdržljivosti na vremenske uticaje i mehanički pritisak . Nakon kraćeg sazrevanja betona prelazi se na patiniranje, zatim se nanosi završni sloj laka za kamen kako bi se stabilizovala tekstura.

VAŽNO!

– PATINIRANE (RUST) ČESME NISU ISTE KAO BRAON CRNI MODELI.

– PATINIRANJE NIJE PREMAZIVANJE BETONA SANDOLINOM.

 Česma ne sadrži lake agregate u vidu gipsa, gas-betona, perlita i sl. U zavisnosti od modela, svaki segment nakon ulivanja u kalup a pre sušenja prolazi kroz proces vibracije gde se vazduh eliminiše i ostaje gusta homogena smeša. Tim procesom se eliminišu moguće slabe tačke i dobija na težini i kvalitetu segmenta.

U ovoj tehnici izrade u ponudi postoje adekvatne žardinjere,ambijentalne fontane, saksije, klupe ili roštilji.

Delovi

  • korito visine 37cm ovalnog oblika 46 x 62cm prosečne debljine zida 4cm, dok je unutrašnjost blago konusna i dno je 24 x 37cm. Na ugrađenoj česmi, rub korita je na 40cm visine od tla.
  • stope za korito 4 komada visine 5cm koji se ređaju u smeru kazaljke na satu od najvećeg ka najmanjem. Prva stopa ima čak i ležište sa rupom poput saksije
  • stub visine 113cm ovalnog oblika 20 x 25cm
  • polica sa godovima je nepravilnog oblika, ima korisnu površinu 35 x 35cm. Na ugrađenoj česmi je na 60cm visine od tla.
  • poklopac 50 x 55cm debljiine od 3 do 12cm u najvišoj tački

Priprema i ugradnja

Prvo se na mesto montaže obezbedi priključak vode ½ ili ¾ i kanalizacije Ø50 na razdaljini da 35 do 40cm.

Česma se postavlja na prethodno izlivenu betonsku ploču debljine do 10cm i dimenzija koje su za 10% veće od dimenzija naleganja postolja na tlo. U ploči ostaviti otvor – mini šahtu (prikaz na slici) koja će ujedno biti mesto za priključak na kanalizaciju i vodovod (preporučeno je da se postavi ventil sa ispusnom slavinom). Prikaz pravilne ugradnje Betonska cesma Drvo Rust

Česmu postaviti delimično preko otvora (mini šahte) tako da sa zadnje strane ostane otvor za ruku. Taj otvor se po završetku radova zatvoriti betonskom pločom Garden Step 42×42.

Kako bi visina česme bila odgovarajuća, betonska ploča treba da je u ravni tla, izuzev ako ne postoji potreba za većom visinom.

Za dovod i ispusni ventil koristiti PVC fluidtherm. Za spajanje elemenata se upotrebljava  građevinski lepak Ceresit CM16 ili Keramol Flex. Prilikom montaže, preporučeno je koristiti libelu i nivelisati svaki segment.

Po završetku montaže česmu i pre sušenja lepka OBAVEZNO odstraniti fleke od lepka.

Plastični okrugli slivnik promera fi 50 dolazi u kompletu sa česmom, može biti zasebno ili uliven u korito. Slavina ne dolazi uz česme.

***Patinirani modeli su jako osetljivi na akrilne maltere, disperzije i farbe te se nikako ne preporučuje ispiranje alata u njima nakon molerskih radova.

Ukupna visina postavljene česme je 126 cm +-2 cm. Otvor za slavinu je na visini 97cm +- 2cm od tla. 

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se nijansiranje radi ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Odstupanja u dimenzijama mogu biti i više milimetara ali ne utiču na izgled i geometriju česme. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 120-150 kg
Dimenzije 80 × 50 × 126 cm

Možda će vam se svideti …