Betonska cesma laka Led

9,000RSD

Betonska cesma laka Led

Jednostavno, česma za dvorište. Za ljude koji žele da imaju česmu umesto metalne cevi u dvorištu. Bez puno nauke i mudrovanja, ukrašavanja i kićenja. Bazični model česme.

 Laka Led je  redizajnirani model klasične česme od pre 20 godina. Olakšan za uz zadržavanje kvaliteta i omogućavanje lakše ugradnje. Radi se u svim dosadašnjim kombinacijama boja. Sada iz više elemenata praktičnija za transport i lakšu ugradnju. Laka Led. Uživo još lepša.

Opis

Betonska cesma laka Led

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa odabranim aditivima.  Detalj koji ukrašava dvorišta vikendica, porodičnih kuća, manjih gradskih dvorišta, ali i služi u baštama, plastenicima, seoskim domaćinstvima. Zbog svoje kompaktnosti i lake montaže spada u najpopularnije modele i omiljene među majstorima koji obavljaju montažu.

Betonska cesma laka Led

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost.  Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Betonska cesma laka Led se izrađuje u standardnoj boji i može se uklopiti sa žardinjerom Ružica led

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 50x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 70x50cm i 8-10cm debljine.

Česma se sastoji iz 5 delova

  • postolje 45x30cm
  • lavabo 60x60cm
  • dvodelni stub 32x20cm visine 53cm
  • poklopac  32x40cm debljine 6cm

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši fleksibilnim građevinskim lepkovima otpornim na niske temperature ili cementnim malterom, ređe montažnim kitovima i silikonima. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. Unutrašnjost  zadnjeg dela lavaboa je dovoljna da se neometano može vršiti spajanje dovodnih cevi ali je najbolje da sam majstor proceni na licu mesta. Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 111cm dok je slavina na visini 94cm od tla.

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se rade ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 100-120 kg