Betonska cesma Roma Red

13,500RSD

Betonska cesma Roma Red

je  novi model česme za 2021. godinu.  Vođeni trendovima prirode koji su sve aktuelniji poslednjih godina, u prilici smo da vam ponudimo moderan, jednostavan, funkcionalan model česme koji će se uklopiti u svaki ambijent. Roma, samo ime govori.

Opis

Betonska cesma Roma Red

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine.

Betonska cesma Roma Red

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost.  Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Betonska cesma Roma Red se izrađuje u više boja i može se uklopiti sa žardinjerama

Bela prskana
Crveno crna
Led
Sahara
Siva prskana
Rust

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 70x60cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 70x50cm i 8-10cm debljine. Zbog opšteg vizuelnog efekta najbolje je da betonska ploča bude u ravni sa terenom(travnjakom).

Ukupna visina česme je 108cm, dok je visina otvora za slavinu 85 cm od poda.

Česma se sastoji iz 4 dela i PVC slivnika promera fi 50

    • korito 40x54cm visine 33cm (unutrašnjost 28x40cm, debljina zidova 8cm, dubina korita 26cm)
    •  stub donji 25x30cm visine 47cm (falc naleže na korito)
    •  stub gornji sa otvorom 30x30cm visine 54cm
    • poklopac  39x39cm debljine 7cm

Težina je oko 150kg što omogućava transport u bilo kom putničkom vozilu.

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši fleksibilnim građevinskim lepkovima otpornim na niske temperature ili cementnim malterom, ređe montažnim kitovima i silikonima. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. Unutrašnjost  je dovoljna da se neometano može vršiti spajanje dovodnih cevi ali je najbolje da sam majstor proceni na licu mesta. . Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 109cm dok je slavina na visini 85cm od tla. Poklopac je dovoljne težine da se i ne mora lepiti.