Betonska cesma NOVA Tara

17,000RSD Sa PDV-om

Betonska cesma NOVA Tara

je unikatni dekorativni dvorišni element autentičnog izgleda koji pojmu ETNO daje pravi smisao te reči. Uz kombinaciju žardinjera i stepping stones (imitacije drvenih odrezaka u vidu podnih ploča) mestu gde je postavljena daje atraktivan izgled i značajno podize vrednost objekta. Adekvatan detalj za etno domaćinstva, apartmanske smeštaje, planinske domove, salaše…

Opis

Betonska cesma NOVA Tara

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima. Posebno dolazi do izrazaja uz povrsine stampanog betona.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine. 

Betonska cesma NOVA Tara

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak  elastifikatora koja garantuju dugotrajnost.  Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Betonska cesma NOVA Tara se izrađuje specijalnim tehnikama nanošenja, preslojavanja i sušenja boje.

Preporučeni proizvod uz ovaj model česme 

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 90x50cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 110x70cm i 10cm debljine.

Česma se sastoji iz 4 dela

  • postolje 65x45cm
  • lavabo 40x60cm, zadnji deo 40x40cm ukupno 80x60cm
  • stub 40x40cm visine 60cm
  • poklopac 45x45cm debljine 6cm

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši fleksibilnim građevinskim lepkovima otpornim na niske temperature ili cementnim malterom, ređe montažnim kitovima i silikonima. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. Unutrašnjost  zadnjeg dela lavaboa je dovoljna da se neometano može vršiti spajanje dovodnih cevi ali je najbolje da sam majstor proceni na licu mesta. Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva. Nakon fiksiranja poklopca preporučljivo je unutrašnji deo česme ispuniti starim krpama, sunđerima kako bi se u slučaju manjeg mraza sačuvala od pucanja instalacije. Ukupna visina postavljene česme je 111cm. Otvor za slavinu je na visini 94cm od tla.