Betonska cesma imitacija kamena crvena

Betonska cesma imitacija kamena crvena

je dekorativni dvorišni element. Dezeniranje se radi u više varijacija od kojih je najzastupljenija imitacija Struganičkog, Grzanskog ili Bukuljskog kamena sa tamnim fugnama. Ljubitelji prirode imaju priliku da ovim modelom obogate svoj ambijent.

*ovaj model česme se ne izrađuje serijski i može se desiti da nije trenutno dostupan. Rok za izradu varira od 5 do 10 radnih dana. Za detalje pozovite 062/398-647

Opis

Betonska cesma imitacija kamena crvena

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine.

Betonska cesma imitacija kamena crvena

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak  elastifikatora koja garantuju dugotrajnost. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Betonska cesma imitacija kamena crvena se izrađuje u standardnoj boji, mada se može dobiti i kao osnovna siva (cementna, bez farbanja). Zbog svog prirodnog izgleda može se kombinovati sa betonskim roštiljem “KROV” i  ostvariti popust na oba proizvoda.

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 80x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 100x60cm i 10cm debljine. U ploči treba izvesti dovod i odvod u vidu kanalizacione cevi promera 50mm i vodovodne cevi promera 1/2″ ili ređe 3/4″.

Česma se sastoji iz 4 dela

  • postolje 65x45cm
  • lavabo 40x65cm, zadnji deo 40x40cm ukupno 85x65cm
  • stub 40x40cm visine 60cm
  • poklopac 45x45cm debljine 4cm

     Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši  građevinskim lepkovima ili cementnim malterom. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 110cm. Otvor za slavinu je na visini 94 cm od tla.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Betonska cesma imitacija kamena crvena“