Betonska cesma Deluxe siva prskana

9,500RSD

Betonska cesma Deluxe siva prskana

 naš je  model česme iz 2021. godine.  Olakšan  uz zadržavanje kvaliteta i omogućavanje lakše ugradnje. Malo korigovan lavabo tako da bude funkcionalniji i kako bi se smanjilo prskanje vode. Radi se u svim dosadašnjim kombinacijama boja. Sada iz više elemenata praktičnija za transport i lakšu ugradnju. Uživo još lepša.

Opis

Betonska cesma Deluxe siva prskana

je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od kvalitetne smeše betona i adekvatnih aditiva. Završno premazan bojom za beton u više slojeva i lakom u zavisnosti od modela. Deluxe siva prskana je detalj koji krasi eksterijer porodičnih kuća, bašti, restorana, manjih gradskih dvorišta, parkova kao i sličnih javnih površina a sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar.

*ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem naše betonske česme u dvorište ćete višestruko podići prodajnu vrednost naspram uloga. Potencijalni kupac će bez sumnje steći utisak da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma

 

 

Betonska cesma Deluxe siva prskana

Sastav i karakteristike

se izrađuje od profi cementa marke 42.5N i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak elastifikatora, fiberglas vlakana i armature u zavisnosti od modela ili segmenta modela gde se zahteva dodatno ojačanje.  Sve u cilju garantovane dugotrajnosti i izdržljivosti na vremenske uticaje i mehanički pritisak .

 Česma ne sadrži lake agregate u vidu gipsa, gas-betona, perlita i sl. U zavisnosti od modela, svaki segment nakon ulivanja u kalup a pre sušenja prolazi kroz proces vibracije gde se vazduh eliminiše i ostaje gusta homogena smeša. Tim procesom se eliminišu moguće slabe tačke i dobija na težini i kvalitetu segmenta.

Betonska cesma Sahara Deluxe se izrađuje u više boja i može se uklopiti sa žardinjerama

Bela prskana
Crveno crna
Led
Sahara
Siva prskana
Rust

 

 

 

 

 

 

Delovi

Česma se sastoji iz 5 delova i PVC slivnika promera fi 50

  • postolje 47x23cm
  • šestougaoni lavabo 65x50cm
  •  stub manji 27x20cm visine 24cm
  •  stub veći sa otvorom 32x26cm visine 30cm
  • poklopac  32x40cm debljine 6cm

Priprema i ugradnja

Prvo se na mesto montaže obezbedi priključak vode ½ ili ¾ i kanalizacije Ø50 na maksimalnoj razdaljini 30cm.

Česma se postavlja na prethodno izlivenu betonsku ploču debljine do 10cm i dimenzija koje su za 10% veće od dimenzija naleganja postolja na tlo. U ploči ostaviti otvor – mini šahtu (prikaz na slici) koja će ujedno biti mesto za priključak na kanalizaciju i vodovod (preporučeno je da se postavi ventil sa ispusnom slavinom).

Česmu postaviti delimično preko otvora (mini šahte) tako da sa zadnje strane ostane otvor za ruku. Taj otvor se po završetku radova zatvoriti betonskom pločom Garden Step 42×42.

Kako bi visina česme bila odgovarajuća, betonska ploča treba da je u ravni, izuzev ako ne postoji potreba za većom visinom.

Za dovod i ispusni ventil koristiti PVC fluidtherm. Za spajanje elemenata se upotrebljava građevinski lepak. Prilikom montaže, preporučeno je koristiti libelu i nivelisati svaki segment.

Po završetku montaže česmu i pre sušenja lepka OBAVEZNO odstraniti fleke od lepka.

 

Ukupna visina česme je 109cm, dok je visina otvora za slavinu 92cm od poda ±2cm

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se nijansiranje radi ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Odstupanja u dimenzijama mogu biti i više milimetara ali ne utiču na izgled i geometriju česme. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.