Betonska cesma laka nefarbana

8,500RSD

Betonska cesma siva nefarbana 

je potpuno novi, redizajnirani model česme za 2019-u godinu. Olakšan za uz zadržavanje kvaliteta i omogućavanje lakše ugradnje. Radi se u svim dosadašnjim kombinacijama boja.

Available on backorder

Opis

Betonska cesma cementno siva laka nefarbana

je proizvod za dekoraciju eksterijera izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine.

Betonska cesma cementno siva laka nefarbana

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost. Kroz većinu česama u zavisnosti od modela je pripremljena vodovodna instalacija prema standardima, kao i odvod. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Česma  se izrađuje u  osnovnoj sivoj boji (nefarbana). Najčešće odabirana dok su radovi na objektu još u sivoj fazi dok se ne definiše boja fasadnih površina i eksterijera generalno. U nefarbanoj verziji se mogu dobiti modeli česama poput Mornarske i Male

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 50x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 70x50cm i 8-10cm debljine.

Česma se sastoji iz 4 dela

    • postolje 45x30cm
    • lavabo 60x60cm
    • dvodelni stub 32x20cm visine 53cm
  • poklopac sa falcem 32x40cm debljine 6cm

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši građevinskim lepkovima ili cementnim malterom. Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 110cm dok je slavina na visini 90cm od tla.