Betonska cesma Skoljka sa psom

12,000RSD

Betonska cesma Skoljka 

je dekorativni dvorišni element. Svojim blagim tonovima sive i bež boje, osenčena obrisima oker boje uklapa se u skoro svaku fasadu.

Opis

Betonska cesma Skoljka

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine. Za ljubitelje dvorišnih detalja, za sve one koji znaju šta hoće ova česma je idealna kombinacija uz svaku kuću.

Betonska cesma Skoljka

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost. Kroz većinu česama u zavisnosti od modela je pripremljena vodovodna instalacija prema standardima, kao i odvod. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Uz česmu se uklapaju razne žardinjere

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 40x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 60x60cm i 10cm debljine.

Česma se sastoji iz 4 dela

  • postolje 40x40cm površine, inače šestougaonog oblika visine 55cm
  • lavabo 70x72cm,
  • stub
  • poklopac
  • pas visine 37cm

Postolje (donji deo česme)  se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši  građevinskim lepkovima  ili cementnim malterom.  Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 137cm. Otvor za slavinu je  na visini 95cm od tla.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Betonska cesma Skoljka sa psom“