Betonska cesma Kamena

Betonska cesma Kamena 

je luks dekorativni element izradjen od betona, oblozen  pažljivo biranim struganickim kamenom i prelakiran UV otpornim lakom za kamen. Svojom autentičnošću krasi dvorišta mnogih vila, apartmanskih smeštaja na planinama Srbije, Zlatibor, Kopaonik, Stara planina…

Opis

Betonska cesma Kamena

je luks dekorativni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima obložen u potpunosti sa prirodnim kamenom iz Srbije.  Detalj koji krasi dvorišta, vikendice, javne površine.

Betonska cesma Kamena

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost.  Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost . Odabrani kamen se pre lepljenja dodatno obrađuje i reže kako bi svaki komad našao svoje mesto. Kamen se lepi odabranim lepkovima vrhunskih performansi. Svaka česma je unikatna.

Česma  se izrađuje u osnovnoj cementnoj boji, nakon lepljenja kamena se lakira u više slojeva UV otpornog fleksibilnog laka.

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 80x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 100x60cm i 10cm debljine.

Česma se sastoji iz 4 dela

    • postolje 60x40cm
    • lavabo 45x65cm, zadnji deo 35x35cm ukupno 80x60cm
    • stub 35x35cm visine 60cm
  • poklopac 45x45cm debljine 6cm

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši  građevinskim lepkovima ili cementnim malterom. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. . Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 111cm dok je slavina na visini 94cm od tla. Kompletnu sliku prirodnog okruženja upotpunjuje parkovska klupa ukoliko prostor i ambijent to dozvoljavaju.