Betonska cesma Drvo Rust light

17,000RSD

Betonska cesma Drvo Rust light

je unikatni dvorišni element autentično prirodnog izgleda uklopivo u odabrani ambijent. Savršeno se uklapa uz tradicionalno seosko dvorište uz magaze,  poput kačara, košara, starih kamenih bunara sa drvenim santračem ili pak đermom. Malo umetničko delo. Unikatna izrada.

Available on backorder

Opis

Betonska cesma Drvo Rust light

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine. Specijalnom tehnikom izrade patiniranja dobija se starosni efekat te asocira na nekadašnja vremena i tadasnji nacin gradnje, oblikovanja i ukrasavanja dvorisnih detalja. Značajno podiže vrednost objekta i sveopšti vizuelni doživljaj.

Betonska cesma Drvo Rust light

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost. Kroz većinu česama u zavisnosti od modela je pripremljena vodovodna instalacija prema standardima, kao i odvod. Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 100x100cm ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 120x120cm i 10cm debljine. U ploči bi odmah trebalo ostaviti otvor u vidu rupe prečnika 30cm za dovod i odvod iz razloga što je lavabo ujedno postolje i naleže celom površinom na tlo.

Još jedna prednost patiniranih elemenata je što im nije potrebno nikakvo dodatno održavanje i nakon nekoliko godina. Prašina i suvi ostaci kišnice su gotovo nevidljivi. Česmu nikako ne prati abrazivnim ili hemijskim sredstvima koja u sebi sadrže razređivače, alkohole ili sonu kiselinu.

Česma se sastoji iz osam delova

  • korito  sa vertikalnim slivnikom promera fi 50
  • stope za korito 3 komada
  • stopa sa ležištem za saksiju
  • stub visine 113cm
  • polica sa godovima
  • poklopac 

Fiksiranje se vrši  građevinskim lepkovima ili cementnim malterom. Stub se  montira iza korita ali je preporučljivo da se na kraju montaže slepi sa koritom zbog bolje stabilnosti, zatim se izvlači instalacija kroz otvor na stubu i montira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 126cm. Otvor za slavinu je na visini 100cm od tla.