Betonska cesma Vojvodjanka

14,000RSD

Betonska cesma Vojvodjanka

je dekorativni dvorišni element. Kombinacijom boja, obrisa i oblikom asocira na Vojvođanske salaše te je i ime tako dobila. Uz saksiju dve begonija ili lepog Jove ambijent je već napola uređen.

Available on backorder

Opis

Betonska cesma Vojvodjanka

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi salaše, vajate, vikendice,  dvorište doma, bašte, javne površine.

Betonska cesma Vojvodjanka

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak elastifikatora koja garantuju dugotrajnost..  Radi lepšeg ambijenta uz česmu preporučuje i neka žardinjera ili klupa

Betonska cesma Vojvodjanka se izrađuje u vise standardnih boja, mada se može dobiti i kao osnovna siva (cementna, bez farbanja).

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 60x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 800x60cm i 10cm debljine.

Česma se sastoji iz 5 delova

    • postolje  56cm(dužina) x 38(širina), visine 30cm
    • lavabo sa slivnikom 38x74cm, visine 32cm
    • stub manji 30x30cm visine 15cm
    • stub veći 35x35cm visine 30cm
  • poklopac (kupasti) 45x45cm debljine od 6 do 12cm u najvišljoj tački

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši građevinskim lepkovima ili cementnim malterom. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 117cm.Otvor za slavinu je na visini 94cm od tla.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Betonska cesma Vojvodjanka“