Akcija!

Betonska cesma NOVA Sahara

Original price was: 14,000RSD.Current price is: 13,500RSD.

Betonska cesma NOVA Sahara

je model betonske česme nastao baziran na prvim, klasičnim modelima betonskih česama. Tekstura je imitacija kamenih listela i štanglica. Po obodima su naglašene ravne bordure blago zaobljenih ivica. Spajanjem  stilova prirode i modernog dizajna dobijena je NOVA figura česme pa joj je i takvo ime dato. Izrađuje se u dezenima Led, Dolomite i u crveno-braon-crnoj kombinaciji.

Opis

Betonska cesma NOVA Sahara je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od kvalitetne smeše betona i adekvatnih aditiva. Završno premazan bojom za beton u više slojeva i lakom u zavisnosti od modela. Detalj koji krasi eksterijer porodičnih kuća, bašti, restorana, manjih gradskih dvorišta, parkova kao i sličnih javnih površina a sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar.

*ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem cesme sa ovakvim prirodnim i ujedno modernim dizajnom  u dvorište ćete višestruko podići prodajnu vrednost naspram uloga. Potencijalni kupac će bez sumnje steći utisak da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Sastav i karakteristike

Ovaj kvalitetan proizvod se izrađuje od profi cementa marke 42.5N i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak elastifikatora, fiberglas vlakana i armature u zavisnosti od modela ili segmenta modela gde se zahteva dodatno ojačanje.  Sve u cilju garantovane dugotrajnosti i izdržljivosti na vremenske uticaje i mehanički pritisak .

Česma ne sadrži lake agregate u vidu gipsa, gas-betona, perlita i sl. U zavisnosti od modela, svaki segment nakon ulivanja u kalup a pre sušenja prolazi kroz proces vibracije gde se vazduh eliminiše i ostaje gusta homogena smeša. Tim procesom se eliminišu moguće slabe tačke i dobija na težini i kvalitetu segmenta.

Preporučeni proizvodi

Betonska cesma NOVA Sahara se izrađuje u nekoliko kombinacija boja i tehnika uz koje u ponudi postoje adekvatne žardinjere, saksije, klupa ili roštilj.

Delovi

  • postolje 65x45cm
  • lavabo 40x60cm, zadnji deo 40x40cm ukupno 80x60cm
  • stub 40x40cm visine 60cm
  • poklopac 45x45cm debljine 6cm

Priprema i ugradnja

Betonska cesma NOVA Sahara

Prvo se na mesto montaže obezbedi priključak vode ½ ili ¾ i kanalizacije Ø50 na maksimalnoj razdaljini 30cm.

Cesma se postavlja na prethodno izlivenu betonsku ploču debljine do 10cm i dimenzija koje su za 10% veće od dimenzija naleganja postolja na tlo. U ploči ostaviti otvor – mini šahtu (prikaz na slici) koja će ujedno biti mesto za priključak na kanalizaciju i vodovod (preporučeno je da se postavi ventil sa ispusnom slavinom).

Prikaz pravilne ugradnje Betonska cesma NOVA Sahara

Česmu postaviti delimično preko otvora (mini šahte) tako da sa zadnje strane ostane otvor za ruku. Taj otvor se po završetku radova zatvoriti betonskom pločom Garden Step 42×42.

Kako bi visina česme bila odgovarajuća, betonska ploča treba da je u ravni, izuzev ako ne postoji potreba za većom visinom.

Za dovod i ispusni ventil koristiti PVC fluidtherm. Za spajanje elemenata se upotrebljava  građevinski lepak Ceresit CM16 ili Keramol Flex. Prilikom montaže, preporučeno je koristiti libelu i nivelisati svaki segment.

Plastični okrugli slivnik promera fi 50 dolazi u kompletu sa česmom, može biti zasebno ili uliven u korito. Slavina ne dolazi uz česme.

Po završetku montaže česmu i pre sušenja lepka OBAVEZNO odstraniti fleke od lepka.

Ukupna visina postavljene česme je 111cm, otvor za slavinu je na visini 94cm od tla ±2cm 

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se nijansiranje radi ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Odstupanja u dimenzijama mogu biti i više milimetara ali ne utiču na izgled i geometriju česme. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 150-180 kg
Dimenzije 80 × 60 × 111 cm

Možda će vam se svideti …