Betonska cesma laka Partizan

9,000RSD

Betonska cesma laka Partizan 

je potpuno novi, redizajnirani model česme za 2019 u godinu. Olakšan za uz zadržavanje kvaliteta i omogućavanje lakše ugradnje. Radi se u svim dosadašnjim kombinacijama boja. Sada iz više elemenata praktičnija za transport i lakšu ugradnju. Uživo još lepša.

Available on backorder

Opis

Betonska cesma laka Partizan

je dekorativni dvorišni element izrađen od betona sa najsavremenijim aditivima.  Detalj koji krasi dvorište vikendice, doma, bašte, javne površine.

Betonska cesma laka Partizan

se izrađuje od Profi cementa marke 42.5 na i mešavine kvarcnog i rečnog peska uz dodatak adekvatnih plastifikatora i elastifikatora koja garantuju dugotrajnost.  Česma je u celosti od betona i ne sadrži lake agregate kako bi se garantovala dugotrajnost, dakle čist beton bez gipsa i sl. .

Betonska cesma laka Sahara se izrađuje u više boja i može se uklopiti sa žardinjerom Ružica Sahara

Bela prskana
Crveno crna
Led
Sahara
Siva prskana
Patinirana

Tehnički detalji

Česma se postavlja na prethodno armiranu betonsku ploču minimalnih dimenzija 50x40cm kolika je dimenzija postolja ali je preporučljivo da bude veća barem za 20%, odnosno 70x50cm i 8-10cm debljine.

Česma se sastoji iz 4 dela

    • postolje 45x30cm
    • lavabo 60x60cm
    • dvodelni stub 32x20cm visine 53cm
  • poklopac sa falcem 32x40cm debljine 6cm

Postolje (donji deo česme) na kojem stoji lavabo se fiksira za ploču tek kada se “izvuče” dovodna i odvodna cev čije ose treba da budu na maksimalnom razmaku od 30cm. Fiksiranje se vrši fleksibilnim građevinskim lepkovima otpornim na niske temperature ili cementnim malterom, ređe montažnim kitovima i silikonima. Kod nekih modela je slivnik uliven u sam lavabo te se preporučuje oprez pri montaži kako ne bi došlo do oštećenja spoljnog dela slivnika koji se spaja sa odvodom. Unutrašnjost  zadnjeg dela lavaboa je dovoljna da se neometano može vršiti spajanje dovodnih cevi ali je najbolje da sam majstor proceni na licu mesta. Stub se zatim montira na zadnji deo lavaboa, izvlači se instalacija kroz otvor na stubu i monira slavina. Pre montaže poklopca obavezno pustiti česmu u rad radi kontrole spojeva.  Ukupna visina postavljene česme je 111cm dok je slavina na visini 94cm od tla. Poklopac ima falc pa se po potrebi i ne mora lepiti.