Akcija!

Betonska cesma Ciglica Rust

Original price was: 15,000RSD.Current price is: 14,000RSD.

Betonska cesma Ciglica Rust

je dekorativni dvorišni element koji zadovoljava zahteve svakog ambijenta. Svojom teksturom korozije sasvim korektno oponaša izgled  vremešnog drveta, svojim senkama i detaljima dočarava zub vremena. Uklapa se u svaki ambijent, kako etno tako i savremen. Fotografija je obrađena u vidu naglašavanja detalja ali sasvim slabo kako se ne bi narušila autentičnost. Za potpuni  realistični doživljaj, mnogo je lepša uživo. Javite nam se na telefon 062/398-647 ili 011/4080-212 za sve informacije.

Opis

Betonska cesma Ciglica Rust je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od kvalitetne smeše betona i adekvatnih aditiva. Detalj koji krasi eksterijer porodičnih kuća, bašti, restorana, manjih gradskih dvorišta, parkova kao i sličnih javnih površina a sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar. Posebnom tehnikom izrade kroz celi tok proizvodnje, počevši od selekcije krupnoće agregata pa do samog patiniranja dobija se jedinstveni rustični izgled, odnosno starosni efekat, te asocira na nekadašnja vremena i tadasnji nacin gradnje, oblikovanja i ukrasavanja dvorisnih detalja, odnosno svega tada raspoloživog.

*ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem ovog nesvakidašnjeg, funkcionalnog i pri tom rustičnog etno primerka u dvorište ćete višestruko podići prodajnu vrednost naspram uloga. Potencijalni kupac će bez sumnje steći utisak da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Betonska cesma Ciglica Rust

Sastav i karakteristike

Česma se izrađuje od profi cementa marke 42.5N i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak elastifikatora, pigmenata, fiberglas vlakana i armature u zavisnosti od modela ili segmenta modela gde se zahteva dodatno ojačanje.  Sve u cilju garantovane dugotrajnosti i izdržljivosti na vremenske uticaje i mehanički pritisak . Nakon kraćeg sazrevanja betona prelazi se na patiniranje, zatim se nanosi završni sloj laka za kamen kako bi se stabilizovala tekstura.

VAŽNO!

– PATINIRANA (RUST) ČESMA NIJE ISTO KAO BRAON CRNI MODELI.

– PATINIRANJE NIJE PREMAZIVANJE BETONA SANDOLINOM

 Česma ne sadrži lake agregate u vidu gipsa, gas-betona, perlita i sl. U zavisnosti od modela, svaki segment nakon ulivanja u kalup a pre sušenja prolazi kroz proces vibracije gde se vazduh eliminiše i ostaje gusta homogena smeša. Tim procesom se eliminišu moguće slabe tačke i dobija na težini i kvalitetu segmenta.

U ovoj tehnici izrade u ponudi postoje adekvatne žardinjere,ambijentalne fontane, saksije, klupe ili roštilji.

Delovi

  • Postolje 75x60cm debljine 6cm sa zaobljenim ivicama
  • Stub sa otvorom za slavinu 20x20cm visine 90cm
  • Korito 45x40cm visine 25cm (unutrašnjost 33x30cm dubine 20cm) debljina zida 6cm
  • Kapa četvrtaastog stepenastog oblika 26x26cm 10cm visine
  • Dekorativni poklopac postolja u obliku ćiriličnog slova G

Priprema i ugradnja

Prvo se na mesto montaže obezbedi priključak vode ½ ili ¾ i kanalizacije Ø50 na maksimalnoj razdaljini 30cm.

Česma se postavlja na prethodno izlivenu betonsku ploču debljine do 10cm i dimenzija koje su za 10% veće od dimenzija naleganja postolja na tlo. U ploči ostaviti otvor – mini šahtu (prikaz na slici) koja će ujedno biti mesto za priključak na kanalizaciju i vodovod (preporučeno je da se postavi ventil sa ispusnom slavinom).

Prikaz pravilne ugradnje betonske cesme Ciglica rust

Česmu postaviti delimično preko otvora (mini šahte) tako da sa zadnje strane ostane otvor za ruku. Taj otvor se po završetku radova zatvoriti betonskom pločom Garden Step 42×42.

Kako bi visina česme bila odgovarajuća, betonska ploča treba da je u ravni tla, izuzev ako ne postoji potreba za većom visinom.

Za dovod i ispusni ventil koristiti PVC fluidtherm. Za spajanje elemenata se upotrebljava  građevinski lepak Ceresit CM16 ili Keramol Flex. Prilikom montaže, preporučeno je koristiti libelu i nivelisati svaki segment.

Plastični okrugli slivnik promera fi 50 dolazi u kompletu sa česmom, može biti zasebno ili uliven u korito. Slavina ne dolazi uz česme.

Po završetku montaže česmu i pre sušenja lepka OBAVEZNO odstraniti fleke od lepka.

***Patinirani modeli su jako osetljivi na akrilne maltere, disperzije i farbe te se nikako ne preporučuje ispiranje alata u njima nakon molerskih radova.

Visina česme je 107cm, otvor za slavinu je na 85cm visine +-2cm

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se nijansiranje radi ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Odstupanja u dimenzijama mogu biti i više milimetara ali ne utiču na izgled i geometriju česme. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Možda će vam se svideti …