Betonska cesma Stara Smreka

14,000RSD

Betonska cesma Stara Smreka

spada u luks kategoriju betonskih česama. Svojom teksturom drveta deluje kao da je sastavljena od delova stare šindre pravljene  smrekovinom. Jedinstvenost ovog modela leži u tome da se ceo proces radi pravovremeno pri određenoj temperaturi i vlažnosti vazduha. Kako bi se dobila nijansa drveta koje se nekada davno iskuvalo u lanenom ulju (firnis) pa potom decenijama bilo izloženo svim vremenskim uticajima. I nakon toliko vremena  osveženo slojem laka. Takav detalj vredi imati u dvorištu. Stara smreka.

 

Opis

Betonska cesma Stara Smreka

je dekorativni dvorišni element u celosti izrađen od kvalitetne smeše betona i adekvatnih aditiva. Detalj koji krasi eksterijer porodičnih kuća, bašti, restorana, manjih gradskih dvorišta, parkova kao i sličnih javnih površina a sve više samouslužnih autoperionica kao neizostavan mobilijar. Posebnom tehnikom izrade kroz celi tok proizvodnje, počevši od selekcije krupnoće agregata pa do samog patiniranja dobija se jedinstveni rustični izgled, odnosno starosni efekat, te asocira na nekadašnja vremena i tadasnji nacin gradnje, oblikovanja i ukrasavanja dvorisnih detalja, odnosno svega tada raspoloživog.

*ukoliko ste u fazi prodaje imanja, kuće, domaćinstva – postavljanjem naše betonske česme u dvorište ćete višestruko podići prodajnu vrednost naspram uloga. Potencijalni kupac će bez sumnje steći utisak da kupuje od nekoga ko je vodio računa o svakom detalju doma.

Betonska cesma Stara Smreka

Sastav i karakteristike

Stara Smreka se izrađuje od profi cementa marke 42.5N i mešavine mlevenog kamena i peska uz dodatak elastifikatora, pigmenata, fiberglas vlakana i armature u zavisnosti od modela ili segmenta modela gde se zahteva dodatno ojačanje.  Sve u cilju garantovane dugotrajnosti i izdržljivosti na vremenske uticaje i mehanički pritisak . Nakon kraćeg sazrevanja betona prelazi se na patiniranje, zatim se nanosi završni sloj laka za kamen kako bi se stabilizovala tekstura.

VAŽNO!

– PATINIRANA (RUST) ČESMA NIJE ISTO KAO BRAON CRNI MODELI.

– PATINIRANJE NIJE PREMAZIVANJE BETONA SANDOLINOM

 Česma ne sadrži lake agregate u vidu gipsa, gas-betona, perlita i sl. U zavisnosti od modela, svaki segment nakon ulivanja u kalup a pre sušenja prolazi kroz proces vibracije gde se vazduh eliminiše i ostaje gusta homogena smeša. Tim procesom se eliminišu moguće slabe tačke i dobija na težini i kvalitetu segmenta.

U ovoj tehnici izrade u ponudi postoje adekvatne žardinjere,ambijentalne fontane, saksije, klupe ili roštilji.

Žardinjere Woody i Smreka ili klupa Rust

Betonska zardinjera Rust woodyBetonska zardinjera Rust smrekaBetonska klupa RustBetonska zardinjera Rust Cokula

Delovi

  • postolje 52 x 34 x 26cm (d/š/v)
  • lavabo sa rupom za slivnik i PVC slivnikom ∅50 35 x 27 x 25cm stubni deo, 33 x 55cm korito, 57cm ukupna dubina”do zida” (d/š/v)
  • stub 27 x 34 x 25 cm (d/š/v) (32 x 39cm sa simsom)
  • stub sa otvorom sa slavinu 27 x 34 x 25 cm (d/š/v) (32 x 39cm sa simsom)
  • poklopac 33 x 43 x 7cm (d/š/v)

Priprema i ugradnja

Prvo se na mesto montaže obezbedi priključak vode ½ ili ¾ i kanalizacije Ø50 na maksimalnoj razdaljini 30cm.

Česma se postavlja na prethodno izlivenu betonsku ploču debljine do 10cm i dimenzija koje su za 10% veće od dimenzija naleganja postolja na tlo. U ploči ostaviti otvor – mini šahtu (prikaz na slici) koja će ujedno biti mesto za priključak na kanalizaciju i vodovod (preporučeno je da se postavi ventil sa ispusnom slavinom).

Česmu postaviti delimično preko otvora (mini šahte) tako da sa zadnje strane ostane otvor za ruku. Taj otvor se po završetku radova zatvoriti betonskom pločom Garden Step 42×42.

Kako bi visina česme bila odgovarajuća, betonska ploča treba da je u ravni tla, izuzev ako ne postoji potreba za većom visinom.

Za dovod i ispusni ventil koristiti PVC fluidtherm. Za spajanje elemenata se upotrebljava građevinski lepak Ceresit CM16 ili Keramol Flex. Prilikom montaže, preporučeno je koristiti libelu i nivelisati svaki segment.

Plastični okrugli slivnik promera fi 50 dolazi u kompletu sa česmom, može biti zasebno ili uliven u korito. Slavina ne dolazi uz česme.

Po završetku montaže česmu i pre sušenja lepka OBAVEZNO odstraniti fleke od lepka.

***Patinirani modeli su jako osetljivi na akrilne maltere, disperzije i farbe te se nikako ne preporučuje ispiranje alata u njima nakon molerskih radova.

Ukupna visina česme je 106cm, dok je visina otvora za slavinu 90cm od poda ±2cm

*svi podaci su informativnog karaktera i služe radi lakšeg planiranja ugradnje i održavanja. Slike i video zapisi se u nijansama mogu razlikovati od stvarnih modela jer se nijansiranje radi ručno. Betonske česme Meljak nisu odgovorne za nepravilnu i nestručnu ugradnju, kao ni za oštećenja nastala istom. Odstupanja u dimenzijama mogu biti i više milimetara ali ne utiču na izgled i geometriju česme. Za sve informacije vam uvek stojimo na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 100-120 kg
Dimenzije 62 × 65 × 115 cm

Možda će vam se svideti …